“Kayseri Kafkas Derneği’nin yeni yönetimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Mehmet Özhaseki’yi ziyaret etti.”

Kayseri Kafkas Derneği Başkanı Mutlu Akkaya ve yönetim kurulu üyeleri ile bir süre sohbet eden Başkan Mehmet Özhaseki, kültürlerin yok olmamasının birlikteliğe bağlı olduğunu belirtti. Bir mekanda devamlı bir araya gelinmesiyle kültürlerin konulabileceğini ifade eden Başkan Özhaseki, bu anlamda, Kafkas Derneğinin hizmet binası dışında, “bir adres algısı yaratabilecek nitelikte” bir kültür kompleksi edinmesinin ve bu hizmeti sürdürmesinin, kültürün devamlılığı açısından önemini vurgulayan Sn. Özhaseki:

“Bu kültürlerin kaybolduğu ortamda global kültür insanları alıp götürüyor. Bize has geleneklerin kaybolması bir tehlike. Çerkes kültürü kadim bir kültürdür. Kendine has bir edebi var, oturma kalkma adabı, yeme içme adabı var. Bunun kaybolmaması ve bu kültürü yaşatacak bazı projelerin ortaya konulması lazım” dedi. Başkan Sn. Özhaseki, Geçmişte Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Kafkas Derneği tarafından birlikte yapılan Kafkas Festivallerini de hatırlatarak,bu tür etkinliklerin Kent Kültürü için önemini de tekrar vurguladı.

Kayseri Kafkas Derneği Başkanı Mutlu Akkaya da, yeni hizmet binasında, kültürel faaliyetler için ihtiyaç duyulan fiziksel koşulların artık önemli ölçüde karşılandığını, Dernek bünyesinde folklor, müzik ve tiyatro çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini, Kültür geceleri ile bu çalışmaların sergilenmeye başlandığını belirterek, Başkan Sn. Özhaseki’ ye bu güne kadar Kayseri Büyükşehir Belediyesince Kayseri Kafkas Derneğine, kültürel çalışmalarında ve görsel etkinlikler yapılmasında verilen destekten dolayı teşekkür etti.”

Dernek Duyuruları
07.01.2024 tarihinde KAFFED’ den ayrılma gündemli olağanüstü genel kurulumuz sonrası bazı internet […]
Değerli üyemiz, 2023-2024 dönemi itibariyle Dernek kayıtlarımız yeni bir otomasyon sistemine geçirilecek […]
Kayseri Kafkas Derneği tüzüğü gereği Başkan Nurşah Özyürek başkanlığındaki yönetim kurulunca 13/12/2023 […]