Kayseri Kafkas Derneği’nin 29.09.2013 tarihinde göreve gelen yeni yönetim Kurulu, Kayseri Valisi Sn. Orhan Düzgün’ ü ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Bilal Yılmaz’ ı ziyaret etti.

Yapılan ziyaretlerde Dernek Başkanı Sn. Mutlu Akkaya, Derneğin kuruluş süreci, amacı ve faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi. Vali Sn. Düzgün ve İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Yılmaz, Kayseri Kafkas Derneği’ nin, kültürel faaliyetlerini takdirle izlediklerini beyan ettiler.

Vali Sn. Düzgün, Kayseri Kafkas Derneği’nin Kafkas Kültürünü yansıtan ve tanıtan yazılı, sözlü, müzikal ve görsel faaliyetlerinin, Kayserinin temsili ve tanıtımı açısından da büyük önem taşıdığını belirterek, kültürel çalışmaların sahnelendiği etkinliklerin sadece Kafkas Kültürüne mensup hemşerilerimize yönelik programlarla sınırlı kalmaması gerektiğini, bu kültürel çalışmaların daha geniş kitlelere hitaben yerel, ulusal ve uluslararası etkinliklerde de ön planda yer alması gerektiğini vurguladı.

Kayseri Kafkas Derneği Yönetim Kurulu adına Başkan Sn. Mutlu Akkaya, Milli Eğitim Müdürü Sn. Yılmaz’ a, İlköğretimde seçmeli ders olarak Adigece Dersini seçen öğrenciler için, öğrenim gördükleri okullarda sınıf açılması hususunda İl Milli Eğitim Müdürlüğünün destek ve katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti. Önümüzdeki süreçte daha fazla okulda daha fazla sınıf açılması konusunda çalışmaların devam edeceğini bildiren Kayseri Kafkas Derneği Yönetim Kurulu, İl Milli Eğitim Müdür Sn. Yılmaz’ dan bu konuda desteklerinin devamını talep etti.”

Dernek Duyuruları
07.01.2024 tarihinde KAFFED’ den ayrılma gündemli olağanüstü genel kurulumuz sonrası bazı internet […]
Değerli üyemiz, 2023-2024 dönemi itibariyle Dernek kayıtlarımız yeni bir otomasyon sistemine geçirilecek […]
Kayseri Kafkas Derneği tüzüğü gereği Başkan Nurşah Özyürek başkanlığındaki yönetim kurulunca 13/12/2023 […]