Mayıs 2014 Oşhamaxue’nın Zirvesinde Bilgi Alışverişi

13-16 Mayıs tarihleri arasında Nalçik’ de düzenlenen DÇB ile A.M. Gorçakov Dünya Kadınları Yardımlaşma Vakfı’nın organize ettiği  “2014-Oşhamaxue’nın Zirvesinde Bilgi Alışverişi” başlıklı Dünya halkları kültür paneline Kafkas Dernekleri Federasyonu’nu (KAFFED) temsilen Kayseri’den Onur Eğerci ve Mehmet Tav katılımcı olarak gönderilmiştir.

Toplantının başlıca amacı; Dünyada işbirliği, halklar arası anlaşma ve kültürel ilişkiler, toplum siyaseti gibi konularda yapılacak analizlerle gençleri bilinçlendirmektir. Bu proje içerisinde Kuzey Kafkas Cumhuriyetlerinden ve diasporada yaşayan Çerkeslerden 18-30 yaş arasında siyaset bilimcisi, tarihci, diplomat, araştırmacı, sanatkar gençler bulunacaktır. Toplantıya gençlik örgütlerinin temsilcileri de katılacaktır.

Toplantıda ele alınacak konular:

1. Kuzey Kafkasya ve Rusya; Tarihi-bugünü.

2. Bugünkü yaşamımızda toplum siyaseti; Yuvarlak masa toplantısı.

3. Kabardey Balkar Cumhuriyeti yöneticilerini ziyaret,

4. Ülkenin ve milletin kalkınması konularında çözüm önerileri.

5. Toplum ve Dünya siyaseti ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda proje çalışmaları.

6. Çerkes misafirhanesi.

7. Halkların ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda siyaset geliştirilmesi.

8. Konser.

9. Katılımcılar için kültürel gezi programı; (Nalçik şehri müzeler ve turistik bölgeler)