Tsıba Süleyman Seba’yı Kaybettik..

Türk sporunun ve Beşiktaş’ın unutulmaz başkanlarından, Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba’nın yaşamını yitirdiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Ülkemiz, sportmenlik ve centilmenlik dendiğinde akla gelen ilk isimlerden birini, çok değerli bir spor adamını kaybetmiştir. Süleyman Seba ismi, centilmen duruşu ve Türk sporuna yaptığı katkılar ile sonsuzluğa kazınacak, her daim hatırlanacaktır.

533d53b9c333201cccd7c34f

5 Nisan 1926 yılında Hendek ilçesinin Soğuksu köyünde dünyaya gelen Süleyman Seba, Abhazların Tsıba ailesindendir. Seba, kurucularının tamamının (Ahmet Fetgeri Aşeni, Mehmet Fetgeri Aşeni, Mehmet Şamil Şhaplı, Hüseyin Bereket Şhaplı ve Nazım Nazif Ander) Çerkes olduğu Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün 1984-2000 yılları arasında 16 yıl başkanlığını yaptı. Başkanlığı süresinde Beşiktaş Futbol takımı; 5 Lig Şampiyonluğu, 4 Türkiye Kupası, 4 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 2 Başbakanlık Kupası ve 6 TSYD kupası kazandı. Sportif başarıların dışında Beşiktaş Jimnastik Kulübü’ne birçok tesis kazandırdı. Bunlardan bazıları Akaretler Kulüp Binası, Fulya Stadı ve kamp tesisleri, BJK Plaza, Yeşilköy, Pendik ve Çilekli tesisleri oldu.

Tsıba Süleyman Seba’ya Allah’tan rahmet, akrabalarına ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.