Kayseri Kafkas Derneği Basın Açıklaması Daveti

Değerli Halkımız;

Kayseri Kafkas Derneği olarak,  MEB Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokullarında Adige Dili seçmeli ders müfredatı ve alfabesi konusunda kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla , 16 Nisan Perşembe Saat:13:00 ‘de Talas Yolu üzerindeki Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeni hizmet binası önünde basın açıklaması yapacağız.

Bildiğiniz üzere, ortaokullarda okutulan seçmeli Adige Dili derslerinde iki yıldır resmi Adige Alfabesi ile hazırlanmış müfredat uygulanmaktadır. Bu uygulama devam ederken Milli Eğitim Bakanlığı, Adige Dil Derneği (ADDER) tarafından latin harflerle hazırlanmış ikinci bir müfredatı daha kabul etmiş ve söz konusu müfredat MEB-Tebliğler Dergisinin Nisan sayısında yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu şekilde Milli Eğitim tarihinde bir ilk yaşanmış ve bir dersin iki ayrı müfredatı ve iki ayrı alfabesi olmuştur. Bu durum yönetmeliklere, eğitim programı tekniklerine ve müfredatta birlik ilkesine aykırıdır. Bu durumu yaratanlar yasalara aykırı davranmaktadır. Hem yasal açıdan hem de dil bilimsel açıdan suç işlenmektedir.

Çerkeslerin , Anadilimizin geleceği konusunda kaygılarımızı daha yüksek sesle duyurabilmek için yapılacak basın toplantımıza sizleri de davet ediyoruz.

KAYSERİ KAFKAS DERNEĞİ

IMG_0258