Adigece-Abazaca Seçmeli Dersler Hakkında..

2015-2016 eğitim-öğretim yılında 5. sınıfta okuyacak olan ve seçmeli ders tercihini henüz yapmamış olan tüm öğrenciler Adiğece-Abazaca’yı seçmeli ders olarak almak için 28 Eylül tarihinden itibaren okullarına dilekçelerini vererek başvuruda bulunabilirler. Bu dilleri seçmeli ders olarak almak isteyen toplam 10 öğrenci bulunduğu takdirde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bütün ortaokullarda sınıf açılacaktır. Okullarda “bu dersler için öğretmen veya sınıf yok” gibi sorunlarla karşılaştığınız takdirde mutlaka derneğimiz ile iletişime geçiniz. Bu konuda gerek Kayseri Kafkas Derneği gerekse Kafkas Dernekleri Federasyonu sizlere yardımcı olacaktır.

Aşağıda gösterildiği gibi dilekçenizi “Yaşayan Diller ve Lehçeler (Adiğece)” veya “Yaşayan Diller ve Lehçeler (Abazaca)” derslerinden tercih ettiğinizi işaretleyip doldurarak okul idaresine teslim ediniz. Dilekçelerin verilmesi, sınıf açılmasa bile kamuoyunda farkındalık yaratması açısından oldukça önemlidir.

Lütfen çocuklarımız için bu derslerden birini seçelim. Unutmayın ki toplumlar, dilleri yaşadığı sürece var olurlar. Bu yüzden bu konuda gerekli hassasiyeti gösterelim.

Seçmeli ders dilekçesi indirmek için lütfen aşağıdaki linke tıklayınız.

seçmeli ders dilekçesi

secmeli-ders-adigece-hakkinda-resmi-yazi