Anadil Okuma-Yazma Seferberliği..

Dilimizin en büyük sorunlarından biri de hâlihazırda bu dili konuşanların okuma yazma bilmemeleridir. Dolayısıyla anadilini konuşan fakat yazıya dökemeyen Çerkesler;  kendilerinden sonraki nesillere yazılı ve kalıcı metinlerle kültürel birikimlerini aktaramamakta ve kendilerinden önce yazıya dökülen eserleri  de okuyup yorumlayamamaktadır.

Ayrıca anadilde okuma-yazma bilmemenin bir diğer sonucu da anavatanda yaşayan çerkesler ile iletişim kurulamamasıdır.

Tüm bu sorunları ortadan kaldırmak ve konuştuğumuz dili bir okuma-yazma diline çevirerek kültürel etkinliği artırmak, anavantan ile sağlam köprüler kurmak adına Derneğimizde 16-17 Ocak tarihinde hızlandırılmış Okuma-Yazma Kursu düzenlenecektir. Sadece iki gününüzü ve  toplamda sekiz saatinizi ayırarak anadilde okuma ve yazmayı rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Bu eğitim Derneğimiz Değerli Dil öğreticilerinden Hikmet Baykaldı tarafından verilecektir.

Kontenjanımız sınırlı sayıdadır.

İletişim : 0352 222 64 81