Anadilimizi Seçmeyi Unutmayın..

Sevgili Velilerimiz,

Bilindiği üzere 2012 yılında başlayan uygulamayla Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda 5-6-7-8. sınıflarda ‘’Yaşayan diller ve lehçeler’’ adı altında ADIĞECE/ABAZACA eğitimin yolu açılmıştır. Anadilimizi atalarımızın bize aktardığı gibi bizim de gelecek nesillere aktarma sorumluluğumuz bulunmaktadır. 2015-2016 Eğitim-Öğretim döneminde hali hazırda Kayseri’de 210, Düzce’de 16 öğrencimiz ADIĞECE, Hendek’te 15 öğrencimiz ABAZACA olmak üzere toplam 241 öğrencimiz anadil yani ADIĞECE/ABAZACA  eğitimi almaktadır.

Ancak, bu sayı yeterli değildir. Anadil eğitimi hakkımızı talep etmemiz ve kullanmamız, geleceğimizin teminatıdır.

Öncelikle Bilinmelidir ki;

·      Anadil eğitimi en doğal/demokratik hakkımızdır ve tam anlamıyla yasalar tarafından teminat altına alınmıştır.

·      Okul idareleri ana dil eğitimi alacak öğrenciler için derslik temin etmek zorundadır.

·      Okul idareleri anadil eğitimi verecek eğitmen temin etmek zorundadır.

·      2016-2017 eğitim döneminde anadil eğitiminin alınabilmesi için 2016 Şubat ayında okullarda seçmeli ders tercihleri başlayacak ve son gün 19 Şubat 2016’dır.

Bu doğrultuda,

·      Okul idarelerinin aksi yönlendirmeleri dikkate alınmadan yasal hakkımız olan bu eğitimi almak için ısrarcı olunmalıdır.

·      “Yeterli tercih yok”, “çocuğunuz dışlanır”, ‘’sizdemi!’’, “zaman kaybı”, “Çerkesce ne işine yarayacak”, “Çocuğunuzun dersi boş geçer’’ gibi bahanelere asla itibar edilmemelidir.

·      Anadil Eğitiminde kullanılacak ders kitaplarının MEB tarafından basılması için, Türkiye çapında en az 500 öğrencinin bu dersi seçmesi gerekmektedir.

·      Geleceğimize korkusuzca ve umutla bakabilmek için Anadilde eğitimi seçmeliyiz.

·      Karşılaşabileceğiniz her türlü problemde Kayseri Kafkas Derneği olarak var gücümüzle yanınızdayız.

87f9b7a0e220ce7e8d7355ffedb40745_XL