Kayseri’de Anadil Eğitimi Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor..

2 Ocak 2015 Cumartesi günü, Ak Parti Kayseri Milletvekili Sayın Hülya Nergis, Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Sayın Yaşar Aslankaya, Erciyes Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. İlhan Öztürk, Adigece seçmeli dersini seçen 5.6.7.ve 8. Sınıf öğrencilerine Adigece eğitimi veren Öğretmenlerimiz ve Derneğimiz yöneticilerinin katılımıyla, Yemek Evi’ nde yapılan kahvaltılı toplantıda, Adigece seçmeli ders sınıfları ile ilgili genel durum değerlendirmesi yapıldı, fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantının başında Kayseri’de açılan Adigece seçmeli ders sınıfları hakkında bilgi veren Kayseri Kafkas Derneği Başkanı Mutlu Akkaya,  önümüzdeki şubat ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından seçmeli ders tercihlerinin başlatılacağını belirterek , mevcut sayının istenilen seviyede olmadığını , MEB tarafından ders kitaplarının basılabilmesi için Türkiye genelinde en az 500 kişinin dersi tercih etmesinin önemini ve bu sayının önümüzdeki dönem mutlaka aşılması gerektiğini vurguladı.

Milletvekilimiz Sayın Hülya Nergis, dilimizin ve kültürümüzün korunması için öncelikle çocuklarımızın, dilimize kültürümüze ve folklorümüze aşina bir şekilde yetiştirilmesinin önemini vurguladı. Derneklerimizde bunun için gerekli ve uygun ortamın sunulması gerektiğini dile getiren Nergis, gerek derneklerimizin faaliyetleri sırasında karşılaşacakları sorunların çözümü ile sair ihtiyaçlarının giderilmesi ve gerekse seçmeli ders sınıfları ile ilgili olarak karşılaşılan problemlerin çözümü için her türlü yardım ve desteğe hazır olduğunu söyledi.

Ardından konuşan Federasyon Başkanımız Sayın Yaşar Aslankaya, Kafkas Dernekleri Federasyonu olarak Ana Dil Eğitimine son derece önem verdiklerini, Federasyonun faaliyetlerinde ağırlığın bu konuya verildiğini, ellerinden gelen her konuda yardımcı olacaklarını , Kayseri’nin Ana Dil Eğitiminde gösterdiği başarıyı her ortamda örnek olarak dile getirdiklerini ve bununla gurur duyduklarını söyledi.

Devamında Erciyes Üniversitesinde açılan fakat eğitime bir türlü başlayamayan Çerkes Dili ve Edebiyatı Bölümü ile ilgili söz alan Prof. Dr. İlhan Öztürk, bölümle ilgili bugüne kadar gelişen olaylardan ve bölümün son durumundan bahsetti.

Sayın Milletvekilimiz Hülya Nergis ve Federasyon Başkanımız Sayın Yaşar Aslankaya başta olmak üzere, değerli Öğretmenlerimize ve tüm katılımcılara teşekkür ediyor, Anadil seçmeli ders sınıflarının ve öğrencilerinin sayılarının artmasını, bu suretle bu uygulamanın toplumumuz için fayda ve değer üreterek devam etmesini diliyoruz.

KAYSERİ KAFKAS DERNEĞİ