OKULLAR AÇILIYOR, ANADİLİNİ SEÇMEYİ UNUTMA!

Değerli veliler,

Öncelikle 2016-2017 eğitim-öğretim yılının hepiniz için hayırlı olmasını dileriz. Biliyorsunuz ki ortaokullarda okuyan öğrencilerimiz geçtiğimiz Şubat ayında, bu yıl okuyacakları seçmeli ders tercihlerini yapmışlardı. Öğrencilerimizin yaptıkları bu tercihlere göre, bu yılki ders programları belirlenecektir.

Kayseri Kafkas Derneği olarak bu konuda size önemli bir hatırlatma yapmak istiyoruz.

Öğrenciniz,  “Yaşayan Diller ve Lehçeler (Adiğece)” veya “Yaşayan Diller ve Lehçeler (Abazaca)” seçmeli derslerini seçtiyse ve o ortaokulda farklı sınıf düzeylerinde dahi bu derslerden birini seçen toplam 10 öğrenci var ise, bu dersler seçmeli ders olarak açılabilecektir. Öğrenciniz Şubat ayında tercih yapmış ve öğrencinizin okuduğu ortaokulda böyle bir potansiyel olduğu halde ders açılmamış ise lütfen pes etmeyiniz. Her zaman dile getirdiğimiz gibi bu dersleri seçmek,  MEB tarafından bizlere  verilen yasal bir haktır.

Lütfen dersin açılması için elinizden geleni yapınız. Gerekirse derneğimiz ile iletişime geçiniz.

Anadilimizi yaşatmak ya da yok olup gitmesine göz yummak bizim elimizde.

Anadilimizi yaşatmak adına bize verilen bu imkânı değerlendirelim ve elimizden geleni yapalım.

Lütfen anadilimize sahip çıkalım..

12498946_10154099924117022_1861748890_n