ÖĞRETMENLERİMİZLE İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİK

Daha önce duyurusunu yaptığımız gibi, Kayseri Kafkas Derneği olarak 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında okullarda seçmeli Adigece/Abazaca sınıfları açılması konusunu görüşmek ve değerlendirmek üzere, farklı okullarda görev yapan öğretmenlerimizle 11 Eylül 2017 Pazartesi akşamı dernek binamızda yemekli bir istişare toplantısı gerçekleştirdik.

Yönetim Kurulu Eğitim Komisyonu üyelerimiz Didem Yılmaz, Demet İnci ve Neslihan Salı tarafından organize edilen ve geniş çaplı bir katılımın olduğu toplantı Yönetim Kurulu Başkanımız Hayrettin Seyhan’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

Yönetim Kurulu üyemiz Neslihan Salı’nın yaptığı, sınıf açılma süreci ve geçmiş dönemlerde yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme konuşmasının ardından, daha önce sınıf açmış ve kurs vermiş öğretmenlerimizin söz alarak deneyimlerini aktarmasıyla toplantıya devam edildi.

Bilgilenme, tanışma ve kaynaşma anlamında son derece olumlu havada geçen toplantımız sonunda, derneğimizin Seçmeli Anadil Eğitimi konusundaki kararlığını bir kez daha vurgulayarak, öğretmenlerimizin karşılaşabilecekleri gerek idari gerekse malzeme teminindeki muhtemel engelleri aşabilmeleri için dernek olarak her zaman yanlarında olacağımızı ifade ettik.

Toplantıya katılan bütün öğretmenlerimize teşekkür ediyor, bu vesileyle anadilimize ve dolayısıyla kültürümüze sahip çıkabilmek adına, okullarımızda seçmeli ders açılabilmesi için bize verilmiş bu hakkın kullanılabilmesi yönünde elimizden geleni yapmak gerektiğini bir kez daha belirtmek istiyoruz.