Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Sn.Osman ELMALI’yı Makamında Ziyaret Ettik.

Kayseri Kafkas Derneği olarak okullardaki seçmeli dersler ve anadil eğitimi konularında görüşmeler yapmak üzere Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Sn.Osman ELMALI’yı makamında ziyaret ettik. Şube Müdürü Sn.Okan AKYOL’un da hazır bulunduğu görüşmeye Derneğimiz adına Dernek başkanımız Hayrettin SEYHAN, Onur Kurulu üyemiz Mutlu AKKAYA ve yönetim kurulu üyemiz Sn.Neslihan SALI katıldılar.
Heyetimiz, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaöğretim kurumlarındaki seçmeli ders kapsamına giren anadil eğitimi ile ilgili olarak, Kayseri’deki okullarda açılan Adigece ve Abazaca sınıfları hakkında bilgi verdiler, taleplerimizi dile getirdiler. Anadili eğitiminin anayasal bir hak olduğunu belirterek bu konuda yardımcı olmak üzere elinden geleni yapacağını belirten Sn.Osman ELMALI ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine de bu konuda anadil sınıfları için gerekli kolaylığın gösterilmesi ve yardımların yapılması için hatırlatmada bulundu, konunun takipçisi olacağını ifade etti.
Oldukça verimli geçen bu görüşme ve yakın ilgisi için Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Sn.Osman ELMALI’ya ve Şube Müdürü Sn.Okan AKYOL’a teşekkür ederiz.