K’EDIK’UEY ERKAN ÖZTÜRK’ÜN KİTABI NALÇİK’TE TANITILIYOR.

Hemşehrimiz K’edık’uey Erkan ÖZTÜRK’ün yeni şiir kitabı “хэкум сепсэлъэжу” (Vatanla konuşurken) Çerkes Soykırım ve Sürgününü anma etkinlikleri çerçevesinde 21 Mayıs akşamı Nalçik’te Madina SARALP Sanat Merkezi’nde tanıtılacaktır.

1969 yılında Uzunyayla Şık’ebexuey (Kurbağlık) köyünde doğan şair ve yazar Erkan ÖZTÜRK’ün ilk şiir kitabı olma özelliğini de taşıyan bu kitap,şair yazar ve JAN Kadın Yazarlar Derneği Başkanı Kanokue Zarina’nın girişimleri ve yardımları ile dernek üyeleri tarafından derlenmiş ve bastırılmıştır.Kitabın maketi Sogen Janna, kapak ve iç resimleri Saralp Madina tarafından yapılmıştır.Ortaya çıkma aşamasında Diaspora’dan bir şairin Anavatan’dan şairlerle birlikte çalışması ve Anavatan’da yayınlanması nedeniyle ayrıca önem arz eden kitap 200 adet basılmış olup, bir kısmı anavatanda kalacak bir kısmı da Türkiye’de muhtelif derneklere gönderilecektir, aynı zamanda internetten de okunabilecektir.

Anadilimizle yazılmış kitapların çoğalması ve gelecek kuşaklarımıza daha çok yazılı eser bırakılabilmesi temennisiyle , kitap tanıtım etkinliği için Anavatan’a ilk defa gidiyor olmanın heyecanını yaşayacak olan Erkan ÖZTÜRK’ü tebrik eder, çalışmalarının ve başarılarının devamını dileriz.

Kayseri Kafkas Derneği5a17e3a8-bb8d-454f-8c50-f1ac8e8f7c6b 9cdb560d-7392-4976-9a73-01993411011a