SREBRENITSA’YI ANIYORUZ..

Yakın tarihin en trajik olaylarından biri olan Srebrenitsa katliamının üzerinden 23 yıl geçti. Bosna Hersek’in doğusundaki Srebrenitsa’da 11 Temmuz 1995’te başlayan, kadınlar ve çocuklar dahil en az 8 bin 372 Boşnak sivilin Ratko Mladic komutasındaki Sırp askerler tarafından hunharca öldürüldüğü soykırım, sadece Bosna Hersek’te değil, tüm dünyada acının ve adalet arayışının sembolü haline geldi.

Srebrenitsa katliamı II. Dünya Savaşı’ndan bu yana Avrupa’da gerçekleşmiş en büyük toplu insan kıyımı olması ve Avrupa’daki hukuksal olarak ilk kez belgelenmiş soykırım olması açısından da önem taşır.

İnsanlık tarihinin en büyük soykırımlarından birini yaşamış bir milletin çocukları olarak, soykırım acısının ne olduğunu çok iyi biliyoruz ve bu acıyı paylaşıyoruz.

Dünya üzerinde bir daha böyle büyük acıların yaşanmaması dileğiyle..

2e5a655f5ffd3c3b8ebd5bd30af9e34d