1 AĞUSTOS ANAVATANA DÖNÜŞ GÜNÜ KUTLU OLSUN

Yugoslavya’nın dağılması sonrası çıkan iç savaşta Kosova bölgesinde kalan Çerkes soydaşlarımız savaşın orta yerinde çok zor durumda bulunmaktaydı.

1998 yılında Adıgey Cumhurbaşkanı olan Aslan CARIMOV, dönemin Kültür Bakanı Gazi ÇEMİŞO’yu görevlendirmiş, Rusya Federasyonu’nun sağladığı uçaklar ile 22 aileden oluşan 101 Adige soydaşımız Kosova’dan Adıgey’e taşınmıştı. Daha sonra Kosova’da kalan 23 Adige soydaşımız da Maykop’a gelmişti. Dönen soydaşlarımız için Maykop şehrinin kenarında MAFEHABLE köyü inşa edilmişti.

21 Mayıs 1864 Büyük Çerkes Soykırımı ve Sürgünü’nden sonra devlet desteği ile gerçekleşen en büyük kitlesel dönüş olarak büyük önem taşıyan ve tarihteki yerini alan bu olay, her yıl 1 Ağustos Anavatana Dönüş Günü adıyla kutlanmakta, geri dönüş için toplumu teşvik etmek amacıyla yaşatılmaktadır.

Asla unutmadığımız, unutmayacağımız Büyük Çerkes Soykırımı ve Sürgününün 154. yılında anavatana dönme mutluluğuna erişmiş tüm Çerkeslerin “1 Ağustos Anavatana Dönüş Günü”nü kutluyoruz.

KAYSERİ KAFKAS DERNEĞİ

31250620_428035300991684_1058639310237990912_n