ÜNİVERSİTE TERCİH İŞLEMLERİ BUGÜN BAŞLIYOR

osym (2)

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 7 Ağustos Salı günü (bugün) başlayacak üniversite tercihleri 1 hafta sürecek ve 14 Ağustos Salı günü sona erecektir. Adaylar tercihlerini, kılavuzda yer alan kurallara göre,ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 14 Ağustos 2018 tarihinde saat 23.59’da bitecektir.

Yıllar süren uzun uğraşlar sonucu önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında sözel puanla öğrenci alımına başlayacak olan Erciyes Üniversitesi Çerkes Dili ve Edebiyatı bölümüne ilk yılında önemli sayıda kayıt yapılması, bu bölümün varlığı ve elde ettiğimiz bu kazanımın devamlılığı kültürümüz için oldukça önem arz etmektedir.

Kayseri Kafkas Derneği olarak bölümün uzun soluklu olabilmesi adına , tercihlerini bu yönde kullanacak öğrenci arkadaşlarımız başta olmak üzere tercih yapacak bütün öğrencilere başarılar dileriz.