ABHAZYA CUMHURİYETİ BAŞBAKANI GENNADY GAGULIYA HAYATINI KAYBETTİ

gennadi-gagulya-kimdir-d5pm-cover-geUf_coverAbhazya Cumhuriyeti Başbakanı Gennady GAGULIYA 8 Eylül gecesi geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetmiştir. Abhazya Cumhuriyeti ve halkı için uzun yıllar önemli hizmetlerde bulunan  Gennady GAGULIYA’nın vefatından derin üzüntü duyuyoruz.

Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve Abhazya Halkına başsağlığı diliyoruz.

Gennday Gaguliya 4 Ocak 1948’de Lıhnı köyünde doğdu. 1972’de Belarus Politeknik Enstitüsü’nden mezun olan Gaguliya, 1977-1986 yıllarında Ritsa Gölü’nde Gıda Kombinası’nda başkan yardımcısı olarak çalıştı, 1986-1991 döneminde Gudauta bölge tüketici kooperatifi başkanı oldu.

1991’de Abhazya ÖSSC Dış Ekonomik İlişkiler Devlet Komitesi üyesi, 1992-1995 yıllarında Abhazya Başbakan Yardımcısı ve 1995-1997’de Abhazya Cumhuriyeti Başbakanı olarak görev yaptı. 1997’den itibaren Rusya Devlet Meclisi Başkan Yardımcısı olan Gaguliya 2002’de Abhazya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı oldu, 2002-2003 yıllarında ikinci kez Başbakanlık görevine getirildi.

2005’de tekrar Abhazya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı olan Gaguliya, Nisan 2018’den itibaren üçüncü kez Abhazya Cumhuriyeti Başbakanı olarak görev yapıyordu. Suriye Cumhuriyeti’ne yapılan resmi ziyaretden dönen Gaguliya, 8 Eylül gecesi Gudauta yakınlarındaki trafik kazasında hayatını kaybetti.