ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ÇERKES DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ İÇİN EK TERCİH SÜRESİ BAŞLAMIŞTIR.

2018-2019 eğitim ve öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri başlamıştır. YKS tercihleri sonuçlarına göre herhangi bir programa yerleşemeyen ya da yerleştiği programa kayıt yaptırmayan adaylar, ÖSYM’nin yayımladığı kılavuzla ikinci kez tercih yapabileceklerdir.

YKS ek tercihleri, 14-20 Eylül 2018 tarihleri arasında T.C.Kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılacaktır.

Bu sene öğrenci alımına başlayan Erciyes Üniversitesi Çerkes Dili ve Edebiyatı Bölümü de 8 kişilik ek kontenjanı ve en küçük 248,492’lik Sözel puanı ile ek yerleştirme kılavuzunda yer almaktadır. Bölümün devamlılığı ve önümüzdeki yıllarda da öğretim faaliyetlere devam edebilmesi bakımından kontenjanın dolması oldukça önem arz etmektedir. Ek tercihte bulunacak öğrenci arkadaşlarımızın bu ek kontenjanı değerlendirmelerini temenni ediyor, yeni öğretim yılında bütün öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

WhatsApp Image 2018-03-14 at 15.40.06