Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Genel Kurulu, 1999 yılında aldığı bir kararla 21 Şubat gününü, “Uluslararası Anadili Günü” olarak kabul etmiş ve ilk kez 2000 yılında, dünya çapında kültürel çeşitliliği ve çok dilliliği desteklemek amacıyla “Dünya Anadili Günü” kutlanmaya başlamıştır.

UNESCO verilerine göre dünya üzerinde 2 bin 500 dil yok olma tehlikesiyle karşı karşıyayken, Türkiye’de tehlikede olan anadili sayısı 18’i bulmaktadır. UNESCO tarafından yüz yıl içinde bir dili konuşacak çocuk kalmayacak durumda ise o dil tehlikede, bir dili konuşan hiç çocuk kalmamışsa o dil ölü kabul edilmektedir.

Korumaya ve gelecek kuşaklara aktarmaya çalıştığımız kültürel mirasımızın en temel unsuru olan anadilimizi korumak ve yaşatmak , ölü bir dil hale gelmesine engel olmak her birimizin taşıması gereken bir sorumluluktur.

Kayseri Kafkas Derneği olarak, anadilimize sahip çıkmak , korumak , geliştirmek ve gelecek kuşaklara aktarabilmek adına her türlü faaliyetin uygulayıcısı, takipçisi ve destekçisi olacağımızı bir kez daha vurgulayarak, bütün hemşehrilerimizi anadillerine sahip çıkmaya davet ediyor, Dünya Anadili Gününü kutluyoruz.

Kayseri Kafkas Derneği

Dernek Duyuruları
07.01.2024 tarihinde KAFFED’ den ayrılma gündemli olağanüstü genel kurulumuz sonrası bazı internet […]
Değerli üyemiz, 2023-2024 dönemi itibariyle Dernek kayıtlarımız yeni bir otomasyon sistemine geçirilecek […]
Kayseri Kafkas Derneği tüzüğü gereği Başkan Nurşah Özyürek başkanlığındaki yönetim kurulunca 13/12/2023 […]