OKULLARIMIZDA SEÇMELİ ANADİL DERSLERİ İLE İLGİLİ OLARAK KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SN.CELALETTİN EKİNCİ’Yİ ZİYARET ETTİK

Kayseri Kafkas Derneği olarak Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Sn.Celalettin EKİNCİ’yi makamında ziyaret ettik. Görüşmeye Derneğimiz Onur Kurulu Üyesi Mutlu AKKAYA,Dernek Eski Başkanımız Hayrettin SEYHAN ,Dernek Yönetim Kurulu Üyelerimiz Neslihan SALI, Nuray KAPLAN ve Berşan SALI katıldılar.

Heyetimiz, Sn.EKİNCİ’ye Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaöğretim kurumlarındaki seçmeli ders kapsamına giren anadil eğitimi ile ilgili olarak, Kayseri’deki okullarda açılan ve açılması planlanan Adigece sınıfları hakkında bilgi verdiler, taleplerimizi dile getirdiler. Anadili eğitiminin anayasal bir hak olduğunu belirterek bu konuda yardımcı olmak üzere elinden geleni yapacağını belirten Sn.Celalettin EKİNCİ konunun takipçisi olacağını ifade etti.

Verimli geçen bu görüşme ve yakın ilgisi için Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Sn.Celalettin EKİNCİ’ye teşekkür ederiz.

WhatsApp Image 2019-02-20 at 16.49.31