Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacak olan haftalık ders çizelgesiyle ilgili çalışma yapmış; 4+4+4 eğitim sistemine göre ikinci 4 yıllık dilimi kapsayan ortaokulda (5, 6, 7 ve 8. sınıflarda) toplam 6 gruba ayrılan 21 seçmeli ders içerisine  “Yaşayan Diller ve Lehçeler” dersini de almıştır.

Bu kapsamda yeterli öğrencinin seçmesi halinde Çerkesce seçmeli ders olarak okutulabilmektedir. Bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ortaokul düzeyinde eğitim öğretim veren herhangi bir okulda Çerkesce dersini almak isteyen toplam 10 öğrenci olduğu taktirde sınıf açılabilmektedir.

Diğer yandan 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı öncesi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokul ve imam hatip ortaokulu 5, 6 ve 7. sınıflarda okuyacak öğrencilerin gelecek eğitim öğretim yılında okuyacakları seçmeli derslerini okul müdürlüklerine 2-13 Haziran’da teslim etmelerini istemiştir.

Dilimize kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya olduğumuz düşünüldüğünde konu ile ilgili tüm kesimlerin duyarlı olmaları gerektiği açıktır. Bu çerçeve konunun ayrıntılı olarak irdelenmesi adına ilimizde ikamet eden Eğitimcilerin de katılımı ile derneğimizde bir koordinasyon toplantısı düzenlenmiştir.

Dernek Duyuruları
Derneğimize ait Youtube kanalından hem güncel konularla ilgili, hem de geçmişte yapılmış […]
АДЫГЭ/ШЭРДЖЭС ТХЫБЗЭМ И МАХУЭ ГЪАТХАПЭМ И 14-МТЫРКУМ КЪАЙСЭР ХАСЭМ ЗЭХЕШЭ ЯПЭРЕЙ ДУНЕЙПСО […]