Yıllardır mültecilik statüsü verilmeden, temel insani ihtiyaçlarından yoksun biçimde yardıma mahkum halde yaşamak zorunda bırakılan Çeçenler, şimdi de yaşam haklarından edilmek isteniyor. Buna seyirci kalmak istemiyorsanız bildiriyi kişisel/kurumsal olarak imzalayarak aşağıdaki mail adreslerine gönderebilirsiniz.
Arubika Suleymanova Rusya’ya iade edilirse binlerce kayıp Çeçen’den biri olacak!
Sessiz kalma, tepkini göster!

cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr
bimer@basbakanlik.gov.tr
basin@icisleri.gov.tr
iciskom@tbmm.gov.tr
inshkkom@tbmm.gov.tr

ARUBİKA SULEYMANOVA SINIR DIŞI EDİLEMEZ !

Arubika Süleymanova, İstanbul Yabancılar Şube Müdürlüğü Kumkapı nezarethanesinde,kamu düzenini ihlal ettiği gerekçesiyle, Rusya ya da bilinmeyen başka bir ülkeye sınır dışı edilme tehditi ile göz altında tutuluyor.

Tek böbrekle yaşayan, şeker hastası ve ağır sağlık sorunları olan yaşlı bir Çeçen kadının, ölüm tehlikesi ile karşı karşıya olduğu Rusya’ya veya hayatını sürdüremeyeceği bir başka ülkeye gönderilmek istenmesi, ne vicdanla, ne hukukla, ne de Türkiye’nin taraf olduğu uluslar arası anlaşmalarla bağdaşmaktadır!

Arubika Süleymanova’nın insanlığın kara deliğine, Putin’in ülkesine, yani Rusya’ya gitmesi halinde işkence göreceği ya da öldürüleceği aşikardır. Türkiye’nin 1961 yılından beri taraf olduğu Mültecilerin Hukuki Durumuna Dair Cenevre Sözleşmesi’ne ve Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’na göre hiç kimse, ölüm tehditi veya işkence görme ihtimali ile karşı karşıya olduğu ülkeye zorla gönderilemez. Ayrıca belgelenen ağır sağlık sorunları ve yaşı sebebiyle yine Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’nun 55. md. 1-b fıkrası uyarınca sınırdışı edilmesi hukuka açıkça aykırıdır!

Yıllardır ülkeleri bombalanan, çocukları öldürülen, bin bir türlü işkenceye maruz kalan ve dünyanın birçok ülkesine ve Türkiye’ye sığınan bir avuç Çeçen’in tekrar aynı tehlikeye sokulması, hiç kimsenin vicdanına sığmaz. Ülkemize sığınan mültecileri devletler arası pazarlık meselesi haline getirmek ve yaşlı bir mülteci kadının can güvenliğini hiçe saymak vicdansızlıktır, cinayettir!

Arubika Süleymanova’nın, ailesinden geri kalanının yaşadığı Türkiye’den başka gidecek bir yeri yoktur. Bu topraklar dünyanın her yerinden milyonlarca mazluma ev sahibi olmuşken, gülünç sebeplerle sınırdışı edilmek istenen yaşlı bir Çeçen kadınına mı dar gelmiştir? Biz, aşağıda imzası olan vicdan sahibi kişi ve kurumlar, artık Çeçen mültecilerin sınırdışı edilme tehlikesini sürekli olarak yaşamasının ve Arubika Süleymanova’nın haksız yere sınırdışı edilerek ne Rusya’ya ne de başka bir ülkeye gönderilmesi kararının karşısındayız!
Bu kararın arkasında kim ya da kimler duracak ve bu suça ortaklık edecekse, isimlerinin ebediyen bu utancın gölgesinde kalacağını da hatırlatırız.

Hukuku, vicdanı ve ahlakı çiğnemeyin! Arubika Süleymanova’yı ölüme göndermeyin!

Dernek Duyuruları
2021 Yılı Olağan Genel Kurulu’nu 26.06.2021 tarihinde gerçekleştiren Kayseri Kafkas Derneği’nde, yeni […]
6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında Dernek binamızın bulunduğu bölgede başlayan yıkım […]
23 Haziran sabahı Reyhanlıda çok çirkin ve iğrenç bir olay yaşandı.Sapık teşhis […]