Abhazya Cumhuriyeti’nin Egemenliğini kabul etmeyen ve “Halkların kendi kendini yönetme” hakkını ihlal ederek 14 Ağustos 1992 tarihinde Abhazya’ya saldıran Gürcistan’a karşı Abhaz Halkının başlattığı var olma direnişinde, Türkiye Kafkas Diasporası da Anavatan Abhazya’nın yanında yer almış ve direnişe katılmışlardır. Bu var olma savaşında Türkiye diasporası 5 şehit vermiştir.
İlk şehidimiz (3 Kasım 1992) Efkan ÇAĞLI SIBA, 2’inci şehidimiz (30 Kasım 1992) Vedat AKAR KUADZBA, 3’üncü Şehidimiz (05 Nisan 1993) Zafer ALIŞ ARGUN, 4’üncü Şehidimiz (20 Eylül 1993) Bahadır ÖZBAĞ ABAĞBA, 5’inci şehidimiz (22 Eylül 1993) Hanefi ARSLAN YEGOJ
Şehitlerimizden Efkan ÇAĞLI SIBA’nın naaşı doğduğu yer Hendek Soğuksu-Cigerde Köyüne, diğer şehitlerimiz Abhazya-Gudauta şehri kardeşlik mezarlığına defnedilmişlerdir.

HANEFİ
Yeğoj Hanefi ARSLAN
1966 yılında Kayseri-Pınarbaşı’nda doğdu. O da arkadaşları gibi anavatan Abhazya’ya yardıma koştu. Sohum’a düzenlenen son saldırıda 22 Eylül 1993 Tarihinde şehit düştü.
Kardeşlerinle Birlikte Sürüldün,
Kardeşlerinle Omuz Omuza Direndin,
Kardeşlerinle Birlikte Özgürlüğe Yürüdün Hanefi.
Büyük yürekli, fidan Kabardey; Adalet, vicdan, dayanışma..
Yani Kafkasyalılığa, yani insanlığa ait değerlerin örneğisin.
Kardeşlerinle yan yana, huzur içinde uyu..
Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun..

Dernek Duyuruları
2021 Yılı Olağan Genel Kurulu’nu 26.06.2021 tarihinde gerçekleştiren Kayseri Kafkas Derneği’nde, yeni […]