Kayseri Kafkas Derneği olarak, Erciyes Üniversitesi Çerkes Dili ve Kültürü Bölümüne öğrenci alımıyla ilgili günümüze kadar kapsamlı bir şekilde yürüttüğümüz çalışmalarla ilgili web sitemiz ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden kamuoyuna gerekli açıklamalar yapılmaktadir.

Konuyla ilgili olarak 19.06.2017 tarihinde Erciyes Üniversitesi Rektörü Sn.Prof.Dr. Muhammed Güven ile Dernek Başkanımız Sn.Hayrettin Seyhan, Yönetim Kurulu üyemiz Sn.Ziya Taşçı ve Onur Kurulu üyemiz Sn. Mutlu Akkaya‘nın katılımıyla, Erciyes Üniversitesi Çerkes Dili ve Kültürü Bölümünün aktif hale getirilmesi ve YÖK Başkanı Sn. Yekta Saraç ile yapılan görüşmenin sonuçları hakkında son derece verimli bir görüşme gerçekleştirilmiştir.

Görüşmeler neticesinde Sn. Prof.Dr. Muhammed Güven 05.07.2017 tarihinde YÖK merkezinde yapılacak toplantıda YÖK Başkanı Sn.Yekta Saraç ile konu ile ilgili görüşeceklerini,prensipte konunun benimsendiğini ve bölüm için gerekli altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından önümüzdeki öğretim yılında öğrenci alımına başlanabileceğini belirtmiştir.

Bu süreçte tarafımızca yürütülecek çalışmalar ile ilgili tüm gelişmelerden toplumumuz ve kamuoyu bilgilendirilecektir.

Dernek Duyuruları
2021 Yılı Olağan Genel Kurulu’nu 26.06.2021 tarihinde gerçekleştiren Kayseri Kafkas Derneği’nde, yeni […]
6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında Dernek binamızın bulunduğu bölgede başlayan yıkım […]
23 Haziran sabahı Reyhanlıda çok çirkin ve iğrenç bir olay yaşandı.Sapık teşhis […]