Kayseri Kafkas Derneği olarak, Erciyes Üniversitesi Çerkes Dili ve Kültürü Bölümüne öğrenci alımıyla ilgili günümüze kadar kapsamlı bir şekilde yürüttüğümüz çalışmalarla ilgili web sitemiz ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden kamuoyuna gerekli açıklamalar yapılmıştır.
Konuyla ilgili olarak Kayseri Milletvekilimiz Sn. Hülya Atçı Nergis, Dernek Başkanımız Sn. Mutlu Akkaya ve Yönetim Kurulu üyemiz Ümit Harun Akkaya ‘nın katılımıyla, Erciyes Üniversitesi Çerkes Dili ve Kültürü Bölümünün aktif hale getirilmesi ile ilgili YÖK Başkanı Sn. Yekta Saraç ile son derece verimli bir görüşme gerçekleştirilmiştir.

Görüşmeler neticesinde Sn. Yekta Saraç, prensipte konunun benimsendiğini, sürecin başlatılması için çalışmaların yapılması hususunda Erciyes Üniversitesi Rektörü ile görüşeceğini ifade etmiştir. Sn. Saraç Bölüm için gerekli altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından önümüzdeki öğretim yılında öğrenci alımına başlanabileceğini belirtmiştir.
YÖK Başkanı Sn. Yekta Saraç’a ve Milletvekilimiz Sn. Hülya Atçı Nergis’e sürece dair katkılarından dolayı teşekkür eder, Kayseri Kafkas Derneği olarak konuyu yakından takip ederek gelişmeleri kamuoyuyla paylaşacağımızı bildiri

Dernek Duyuruları
2021 Yılı Olağan Genel Kurulu’nu 26.06.2021 tarihinde gerçekleştiren Kayseri Kafkas Derneği’nde, yeni […]
6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında Dernek binamızın bulunduğu bölgede başlayan yıkım […]