Kayseri Kafkas Derneği olarak, son zamanlarda gündemde olan bir konu ile ilgili, kamuoyunda bundan sonra herhangi bir kavram karışıklığı yaşanmaması adına bir açıklama yapmak gereği duymaktayız.

Bir süredir sosyal medyada Uluslararası Kaynar/Çerkes/Uzunyayla vb. adlarla kamuoyuna duyurulan festivalin , Kayseri Kafkas Derneği’nin geçmiş yıllarda düzenlediği uluslararası festivallerin devamı niteliğinde olmadığını belirtmek istiyoruz. Bu festivalin başından itibaren planlanması, sevk-idaresi ve özellikle karar alma süreçlerinde etkin bir rolümüz olmamıştır.

Kaynar Köyü Festival Düzenleme Komitesinden ve konuk sanatçıdan gelen davet üzerine bu festivalde Kayseri Kafkas Derneği Halk Dansları Topluluğu AŞEMEZ, konuk sanatçı Nahush Kerim’in konserinde kendisine performanslarıyla eşlik edecektir.

Festivalin toplumsal ve kültürel bir sorumluluk olduğu bilincini taşıyan Derneğimiz, başarılı bir festival olması dileğiyle, bu organizasyonun toplum adına faydalı olmasını, gelecek için güzel sonuçlar doğurmasını ve katılan herkesin belleklerinde güzel izler bırakmasını temenni etmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Dernek Duyuruları
2021 Yılı Olağan Genel Kurulu’nu 26.06.2021 tarihinde gerçekleştiren Kayseri Kafkas Derneği’nde, yeni […]
6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında Dernek binamızın bulunduğu bölgede başlayan yıkım […]
23 Haziran sabahı Reyhanlıda çok çirkin ve iğrenç bir olay yaşandı.Sapık teşhis […]