Kayseri Kafkas Derneği’nin her yıl düzenlemiş olduğu 21 Mayıs 1864 Çerkes Soykırım ve Sürgünü Anma Yürüyüşünü bu yılda gerçekleştirdik.

21 Mayıs Pazartesi akşamı Kayseri Doğumevi Hastanesi yanından başlayan Anma Yürüyüşü Kayseri Kafkas Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin SEYHAN’ın basın açıklamasıyla başladı.

Başkanımız Hayrettin SEYHAN açıklamasında “154. yıl önce sürgüne ve soykırıma uğramış bir millet olarak, tarihin en büyük soykırımını lanetliyoruz. Başta Rusya ve Türkiye olmak üzere soykırımın ve sürgünün tanınmasını istiyoruz. Çifte vatandaşlık ve geri dönüş haklarının sağlanması, anadilde eğitim talebinin karşılanması, soykırımın tüm dünyada tanınması, asimilasyonlara son verilmesini ve anadilde yayın yapan radyo ve tv kanalı bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz” dedi.

Basın açıklamasının ardından Kadir Has Spor Salonu’na kadar devam eden yürüyüşten sonra, Soykırım ve Sürgün yolunda kaybettiklerimiz için edilen duayla birlikte derneğimizce düzenlenen iftar yemeği ile etkinliğimiz sona erdi.

Çerkes Soykırımı ve Sürgünü, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, bakanlar, milletvekilleri, siyasi parti genel başkanları, grup başkan vekilleri ve bir çok belediye başkanı tarafından da unutulmamış, soykırım lanetlenerek Çerkes halkının yaşadığı bu acı hadise nedeniyle destek ve taziye mesajları sunulmuştur.

Anma yürüyüşüne katılan, sosyal medyadan destek olan herkese teşekkür ediyoruz.

Dünya üzerinde başka hiçbir milletin böyle büyük acılar yaşamaması dileğiyle..

Soykırımı ve Sürgünü Unutmadık, Unutmayacağız..

Dernek Duyuruları
Derneğimize ait Youtube kanalından hem güncel konularla ilgili, hem de geçmişte yapılmış […]