Kayseri Kafkas Derneği olarak Erciyes Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. Muhammet GÜVEN’i makamında ziyaret ettik.

Dernek Başkanımız Hayrettin SEYHAN, Onur Kurulu Üyemiz Mutlu AKKAYA ve Yönetim Kurulu Üyemiz Didem YILMAZ’ın katılımları ile gerçekleşen ziyaretimizde , Erciyes Üniversitesi Çerkes Dili ve Kültürü Bölümü’nün açılması ve 2018-2019 eğitim öğretim yılında öğrenci alınması sürecindeki yardımları ve destekleri için Prof.Dr.Muhammet GÜVEN’e teşekkürlerimizi ilettik. Fen Fakültesi Dekanı Prof.Dr.İlhan ÖZTÜRK ,Kafkas Dilleri ve Kültürleri Bölüm Başkanı Doc.Dr. Ali KÜÇÜKLER, Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr.Sedat ÖZDEN, Edebiyat Fakültesi Çerkes Dili ve Kültürü Anabilim Dalı öğretim görevlileri Prof. Dr. Yiwan ZAUAL, Doç. Dr. İnchie IRINA, Öğr. Gör. Paşti MADİNA ve  Öğr. Gör. Kumuk MARINA’nın da iştirak ettiği ziyarette rektörümüze bir adet Çerkes kaması ve plaket takdim ettik.

Kültürümüz adına büyük bir kazanım olan Erciyes Üniversitesi Çerkes Dili ve Kültürü bölümünün uzun soluklu , verimli ve toplumumuza faydalı olması en büyük temennimiz. Bu vesileyle bölümün açılmasında emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Bizleri makamında kabul eden Erciyes Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr.Muhammet GÜVEN’e de teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Dernek Duyuruları
2021 Yılı Olağan Genel Kurulu’nu 26.06.2021 tarihinde gerçekleştiren Kayseri Kafkas Derneği’nde, yeni […]
6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında Dernek binamızın bulunduğu bölgede başlayan yıkım […]
23 Haziran sabahı Reyhanlıda çok çirkin ve iğrenç bir olay yaşandı.Sapık teşhis […]