2018 – 2019 Eğitim ve Öğretim yılında üniversitelere girecek öğrencilerin belirleneceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı 30 Haziran – 01 Temmuz 2018 tarihlerinde yapılacaktır.

Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi 30 Haziran Cumartesi günü saat 10:15’te , 2.oturumu olan Alan Yeterlilik Testi 01 Temmuz Pazar günü saat 10:15’te , 3.oturum olan Yabancı Dil Testi ise yine 01 Temmuz Pazar günü saat 15:45’te başlayacaktır. Sınava girecek adaylar sınava giriş belgelerini https://ais.osym.gov.tr/ adresinden temin edebilirler.

Yıllar süren uzun uğraşlar sonucu önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında öğrenci alımına başlayacak olan Erciyes Üniversitesi Çerkes Dili ve Kültürü bölümüne ilk yılında önemli sayıda kayıt yapılması, bu bölümün varlığı ve elde ettiğimiz bu kazanımın devamlılığı kültürümüz için oldukça önem arz etmektedir.

Kayseri Kafkas Derneği olarak bölümün uzun soluklu olabilmesi adına , tercihlerini bu yönde kullanacak öğrenci arkadaşlarımız başta olmak üzere sınava girecek bütün adaylara başarılar dileriz.

Dernek Duyuruları
2021 Yılı Olağan Genel Kurulu’nu 26.06.2021 tarihinde gerçekleştiren Kayseri Kafkas Derneği’nde, yeni […]
6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında Dernek binamızın bulunduğu bölgede başlayan yıkım […]
23 Haziran sabahı Reyhanlıda çok çirkin ve iğrenç bir olay yaşandı.Sapık teşhis […]